ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ KLEEMANΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ!

Την αποχώρηση της από το ελληνικό χρηματιστήριο με την διαδικασία της δημόσιας πρότασης δρομολογεί η μεγάλη βιομηχανική επιχείρηση KLEEMANN, με έδρα το Κιλκίς, χωρίς να έχει προγραμματιστεί προς το παρόν η μεταφορά καταστατικής έδρας, κυρίως όμως χωρίς να θίγεται η κύρια παραγωγική βάση και οι συνακόλουθες θέσεις εργασίας στη Βόρειο Ελλάδα.
Αυτό προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών που διαπραγματεύονται ελεύθερα, εκ μέρους του προτείνοντος (εταιρεία συμμετοχών ιδιοκτησίας των βασικών μετόχων που συγκεντρώνουν το 67% των μετοχών).
KleemannΗ KLEEMANN είναι ως γνωστόν η κυρίαρχη εταιρεία στον τομέα της κατασκευής ανελκυστήρων, με μερίδιο αγοράς άνω του 70% στην εγχώρια αγορά, ενώ διατηρεί διακριτή θέση στο παγκόσμιο στερέωμα καθώς κατά τα τελευταία χρόνια έχει προσανατολίσει το 90% των δραστηριοτήτων της στις εξαγωγές. Είναι μάλιστα μία από τις λίγες ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις που στην περίοδο της κρίσης και ειδικότερα την τελευταία τριετία αύξησε τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ο οποίος απασχολεί 1242 εργαζόμενους, την τελευταία τριετία αύξησε τις θέσεις εργασίας κατά 234, οι περισσότερες εκ των οποίων στην κύρια παραγωγική βάση της Βόρειας Ελλάδας. Την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Κιλκίς η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου πύργου δοκιμών, ύψους 61 μέτρων που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Υπερσύγχρονοι ανελκυστήρες με την σφραγίδα της KLEEMANN υπάρχουν παντού στον κόσμο και μάλιστα σε εμβληματικά κτίρια. Από το Κρεμλίνο στη Μόσχα, έως τον καθεδρικό ναό του Norwich, το Πανεπιστήμιο του Cambridge, υπερπολυτελή ξενοδοχεία, αθλητικά στάδια και πολλά διεθνή αεροδρόμια.
Σήμερα η KLEEMANN έχει επεκτείνει την εμπορική της παρουσία σε 15 κράτη, ενώ το δίκτυο πωλήσεων της είναι κυριολεκτικά παγκόσμιο, περιλαμβάνοντας 102 διαφορετικές χώρες. Παρόλα αυτά, και στο πρόσφατο παρελθόν, ανώτατα στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει εμφατικά ότι έχουν εμπιστοσύνη στο ελληνικό εργατικό δυναμικό και στα εξειδικευμένα στελέχη που έχουν προσφέρει ποιοτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Οι εξελίξεις στην πραγματική οικονομία δεν είν αι καθόλου καλές και παρά τις υποσχέσεις περί ανάπτυξης, μόνο… λουκέτα βλέπουμε στην αγορά!