ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΣΕ ΣΚΑΪ, ALPHA ΚΑΙ STAR

“ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ”

Συνέντευξη με πολλούς αποδέκτες παραχώρησε πριν από λίγο στα Παραπολιτικά Fm ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας προειδοποίηε ότι «όποιος δεν πληρώσει, φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο», ενώ σχολιάζοντας την υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης των χρημάτων από τους νέους καναλάρχες είπε ότι: «εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες, δεν κάνουμε γελοιότητες» πρόσθεσε ο Ν. Παππάς. Μιλώντας για την προηγούμενη κατάταση σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, είπε ότι «στην Ελλάδα συνετελέσθη μια αεροπειρατεία, πήραν τον αέρα της χώρας με τρόπο σκοτεινό».

Άσκησε σκληρή κριτική στους τηλεοπτικούς σταθμους ΣΚΑΪ, ALPHA και STAR ότι δεν παρουσιάζουν ειδήσεις αλλά τα επιχειρήματά τους κατά της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών και ξεκαθάρισε ότι έτσι δεν μεταδίδεται ειδησεογραφικπή πρόγραμμα.

Η επιτροπή υποχρεούται να εξετάσει τις αιτιάσεις που διατυπώνονται είπε για την εν εξελίξει διαδικασία ο Ν. Παππάς παρατηρώντας ότι μέχρι στιγμής για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έχουν κατατεθεί πάνω από 70 δικόγραφα.

«Δεν είμαστε σε θέση σε κανέναν από τους 4 καναλάρχες να πούμε ότι θα πάρει την άδεια. Συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Σε κάθε σημείο η διαδικασία δοκιμάζεται συνταγματικά και πολιτικά. Όταν τη Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας αυτής» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη στάση του για το #perouka_gate είπε ότι «θα έχω μια διαβούλευση με τους νομικούς μου συμβούλους για τις ενέργειές μου».

Σχετικά με την εκκρεμούσα απόφαση του Συβουλίου της Επικρατείας ο Ν. Παππάς δήλωσε ότι «όλοι τηρούμε το νόμο και το Σύνταγμα».

Ερωτηθείς, δε, για την υπόθεση Καλογρίτσα σχολίασε ότι «χαίρομαι που κανείς δεν είπε ότι δανείστηκε «με αέρα» και δεύτερον σας παραπέμπω στην ανακοίνωση της Τράπεζας Αττικής. Να κάνω, δε, και μια διευκρίνιση ότι ο Ιωάννης Καλογρίτσας δεν έχει την ιδιότητα του κατασκευαστή».

«Εδώ έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα για τη διαφάνεια του διαγωνισμού και άρχισε η στοχοποίση υπουργών που είναι και ανεπιτυχής» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Κληθείς να τοποθετηθεί για όσους μιλούν για «Βατοπαίδι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παππάς είπε: «Εύχομαι καλή τύχη σε όσους λένε ότι η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες είναι το δικό μας Βατοπαίδι. Ακουώ ότι πάνε να ανακατέψουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ακούτε τις κραυγές ότι οφείλει να παρέμβει και να διαπιστώσει τη δυσαρμονία. Είναι μέσα στη μεγάλη εικόνα ότι το προηγούμενο καθεστώς της ασυδοσίας παίζει τα τελευταία του χαρτιά».

Όσο για το αν επιθυμεί να παραμείνει υπουργός αρνήθηκε να κάνει καποιο σχόλιο λέγοντας μόνο ότι «λέω στους εχθρούς μου ότι αν νομίζουν ότι η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και το υπουργείο Επικρατείας ασκούν πολιτική Παππά κάνουν λάθος. Έχουν μετρήσει την παράταξη με πολύ λάθος τρόπο. Ειχαν προσδοκίες ότι θα φρενάρουμε σε όλες τις προηγούμενες φάσεις αλλά αυτό δεν συνέβη».