ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ «ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΜΕ ΛΑΓΟΥΣ» ΚΑΙ «ΜΑΪΜΟΥ» ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ!(ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Κ.Π.

Tsipras(cavodoro2000@hotmail.com)
Με τα όσα παρακολουθεί ο Ελληνικός λαός να διαδραματίζονται καθημερινά, γύρω από την πολιτική ζωή του τόπου-διαγωνισμοί άδειες βοσκοτόπια, λαγοί διαπλοκή, δάνεια, κουμπαριές, σκάνδαλα-μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και θυμίζουν μέρες Κοσκωτά. Τράπεζες, εξουσία, πολιτικά κόμματα, διαπλοκή!

Αν ζούσαν οι μεγάλοι μας συγγραφείς: Ψαθάς, Τραΐφόρος, Τσιφόρος, Γιαννακόπουλος, Πρετεντέρης, Γιαννουκάκης και άλλοι, γράφοντας επιθεώρηση και σατιρίζοντας, τη σημερινή πολιτική κατάσταση θα έσπαγαν ταμεία. Η κατάσταση όμως δεν είναι για γέλια!

Δυστυχώς η κρίση που ήρθε από λάθη και παραλήψεις των πολιτικών, έφερε στην εξουσία ένα περιθωριακό κόμμα που δεν είχε ποτέ ονειρευτεί ότι μπορεί να καταλάβει την εξουσία.

Μια μικρή ηγετική ομάδα φιλόδοξων αριστεριστών, εκμεταλλευόμενη τα ματωμένα λάβαρα της αριστεράς και τους αγώνες της, έριξαν συνθήματα πυροτεχνήματα, μοιράζοντας ψέματα σαν νέοι «Μεσσίες» και Σωτήρες μιας εξαθλιωμένης κοινωνίας και κέρδισαν. Εμφανίστηκαν ως νέοι «Ρομπέρτ των φτωχών» και των αδυνάτων!

Στην πορεία της διακυβέρνησης, φάνηκε πόσο αιμοδιψείς είναι απέναντι σε μια κοινωνία που υποφέρει. Τα όνειρα και οι ελπίδες που έδωσαν στον ελληνικό λαό έγινε ένας καθημερινός εφιάλτης επιβίωσης με τα αυγά του φιδιού να εκκολάπτονται στο Μαξίμου. Η ομάδα εξουσίας, έγινε γρήγορα «συμμορία» εκμετάλλευσης και καταπάτησης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών, προκειμένου να συνεχίσει να νέμεται την εξουσία.

Από συμμορία έγινε «μαφία» με αποφάσεις, ενέργειες και αυταρχισμό για τον έλεγχο των ΜΜΕ πιστεύοντας ότι έτσι θα καθίσουν για πολλά χρόνια στο «σβέρκο» του Έλληνα όπως οι δικτάτορες με το δημοκρατικό μανδύα μιας εκλεγμένης πολιτικής δύναμης.

ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας με τσιλιαδόρους τους ΑΝ-ΕΝ χρησιμοποίησαν τα λάβαρα της μεταλλαγμένης αριστεράς: «Για μια χούφτα τηλεοπτικά βοσκοτόπια με λαγούς» για να ελέγχουν την ενημέρωση, παραφράζοντας την θρυλική ταινία με τον Κλίντ Ίστγουντ, «Για μια χούφτα δολάρια…» κάπου στην Ιθάκη και όχι στο Μεξικό!

Μια αναβίωση των οικογενειών Μπάξτερ και Ρόχο σε Ελληνικό έδαφος, με «μαϊμού» πιστολέρο τον Αλέξη Τσίπρα σε διπλό ρόλο μεταξύ των δυο συμμοριών «για μια χούφτα δολάρια –βοσκοτόπια» με στόχο τον έλεγχο της εξουσίας.

Οι συμμορίες όμως, έγιναν πολιτική δύναμη και άρχισαν να απειλούν τα βοθροκάναλα και το θάψιμο δημοσιογράφων 3 μέτρα κάτω στο χώμα, που τολμούν να επικρίνουν την κυβέρνηση. Με σλόγκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό: «Τα σκυλιά γαυγίζουν το καραβάνι προχωρά». Η ηγετική ομάδα που ελέγχει το Μαξίμου έχει μετατραπεί σε ακρως επικίνδυνη «μαφία» χωρίς φραγμούς και όρια. Μια νέα Cosa Nostra, εφαρμόζοντας επ΄ακριβώς τον ορισμό της:

Η λέξη «mafia» προέρχεται από το παλιό σικελικό επίθετο «mafiusu», το οποίο έχει τις ρίζες του στο αραβικό mahjas που σημαίνει αυτόν που κομπάζει με επιθετικό τρόπο. Αυτός που «κορδώνεται», που έχει τόλμη, «νταηλίκι». Κατά τον ακαδημαϊκό Diego Gambetta, αυτός που εκφοβίζει. Ο τραμπούκος, ο υπερόπτης, τολμηρός, δραστήριος αυταρχικός. Ότι ακριβώς εφαρμόζει η συμμορία του Μαξίμου μέσα από το οποίο βγαίνει πολύ «μπόχα».

Αυτή λοιπόν η «μαφία» με τις «πολιτικές συμμορίες» προσπαθεί να ελέγξει την εξουσία, μοιράζοντας ακόμη ψέματα και αυταπάτες για να παραμείνει στο «σβέρκο» του Έλληνα. Ο πιστολέρο «μαιμού» για μια χούφτα βοσκοτόπια με λαγούς Αλέξης Τσίπρας, με βοηθό το Νίκο Παππά δείτε τι παθαίνουν στο βίντεο «για μια χούφτα….» όταν αναλαμβάνει δράση ο πραγματικός πιστολέρο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ρόλο του Κλιντ Ίστγουντ. Διάρκεια 2΄20΄΄