ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ «Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ»

ΝΑ ΤΟΝ ΦΘΕΙΡΕΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ

Σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου αντιπολίτευσης επί παντός επιστητού και καθημερινής αποκάλυψης σκανδάλων επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην προσπάθειά του να αποδομήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ο Κ. Μητσοτάκης έχει αναγάγει σε πολιτική λογική το δόγμα του «ένας Καλογρίτσας θα ρίξει τον Τσίπρα«! Στη ΝΔ επειδή έχουν ήδη μπει στην λογική του πολιτικού ρεβανσισμού και της επιστροφής στην εξουσία και επειδή βιάζονται να… κυβερνήσουν, έχουν επιδοθεί σε ακραίες πολιτικές συμπεριφορές και επιθέσεις με προσωπικά χαρακτηριστικά κάτι το οποίο δεν συνάδει με το μετριοπαθές και φιλελεύθερο προφίλ που θέλει να καλλιεργήσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως ενημερώνεται το Fimotro, στις τελευταίες συσκέψεις του προέδρου της ΝΔ με τους στενούς του συνεργάτες κερδίζει συνεχώς έδαφος η άποψη-εκτίμηση ότι «θα πέσει γρήγορα ο Τσίπρας» αφήνοντας στο παρελθόν την πιο ρεαλιστική στρατηγική του «όσο περισσότερο μείνει ο Τσίπρας, τόσο λιγότερα μέτρα θα πάρει εάν κερδίσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης και η ΝΔ».

Η αλλαγή στρατηγικής της ΝΔ έχει άμεση σχέση με την σκληρή κριτική που ασκούν ΣΚΑΪ, STAR και ALPHA στην κυβέρνηση Τσίπρα, μια κριτική που όμως δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι κάνει κακό στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσιογράφοι δηλαδή που εμφανίζονται να ασκούν κριτική, είναι πολύ πιο αντιπαθητικά πρόσωπα στην κοινωνία από ότι είναι ο Τσίπρας και οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!!!

Είναι τεράστιο λάθος στρατηγικής του Κ. Μητσοτάκη να πιστεύει ότι ο Καλογρίτσας θα ρίξει τον Τσίπρα. Να τον φθείρει μπορεί, να τον ρίξει ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Άλλωστε δεν πρόκειται να προκύψουν πρόωρες κάλπες μέσα στο 2016. Ενδεχομένως να μην προκύψουν ούτε το 2017. Ο Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε εκλογές για να χάσει. Θα πάει σε εκλογές όσο πιο αργά μπορεί ελπίζοντας ότι κάτι μπορεί να πάρει στο θέμα του χρέους μετά τις Γερμανικές εκλογές και ευελπιστώντας ότι κάτι προς το καλύτερο μπορεί να κερδίσει στο στοίχημα της Οικονομίας, εάν αυτή γυρίσει στην ανάπτυξη.

Η στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ τον τελευταίο καιρό άλλαξε. Προς το χειρότερο όμως και αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στη ΝΔ. Την ίδια επιθετική και αλλαζονική συμπεριφορά έδειχνε η ΝΔ, όταν ο Α. Σαμαράς το 2012 φαινόταν ότι θα έρθει στα πράγματα για να κυβερνήσει. Η μόνη περίοδος που η ΝΔ τα τελευταία χρόνια δεν έδειξε τέτοια χαρακτηριστικά ήταν το 2004 όταν ερχόταν με… φόρα ο Κ. Καραμανλής αλλά απέφευγε ο ίδιος και οι συνεργάτες να δείχνουν παρόμοια επιθετικότητα και αλλαζονεία πριν καν κερδίσουν τις εκλογές.

Ο Κ. Μητσοτάκης εάν θέλει να πείσει την κοινωνία ότι μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση, πρέπει πάση θυσία να διαλέξει. Θέλει να υπονομεύσει τον Τσίπρα και να κληρονομήσει ο ίδιος τα προβλήματα της οικονομίας τα οποία θα πρέπει να επιλύσει με κυβερνητική συνεργασία κομμάτων της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων, ή θέλει να δείξει μια τυπική έστω ανοχή ώστε να κληρονομήσει λιγότερα προβλήματα στην οικονομία μήπως και μπορέσει αυτός να μας βγάλει από την κρίση;

Ο ίδιος ο Κυριάκος αποφασίζει. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το… πήδημα!

Fimotro