ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ!!!

ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ…

Εντελώς για γέλια η κατάσταση στην κυβέρνηση. Άνοιξαν και πάλι σήμερα Τετάρτη οι εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας, ως νέος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών προσφύγων και μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, από την ίδια κυβέρνηση που την είχε καταργήσει κατηγορώντας τους προηγούμενες κυβερντώντες επειδή την δημιούργησαν! Πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς χώρο στην Αμυγδαλέζα που ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευε τη λειτουργία του και ζητούσε το κλείσιμο του λόγω των «άθλιων συνθηκών διαβίωσης». Μοναδικές παρεμβάσεις για το «νέο χώρο», είναι το ασύρματο ίντερνετ καθώς και μια μικρή παιδική χαρά που τοποθέτησαν.
Τον χώρο επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γγ υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.
«Ο διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μας βοήθησε να φτιάξουμε έναν χώρο για να φιλοξενούνται για περιορισμένο χρονικό διάστημα, γύρω στις 15 μέρες, μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε εκεί που θα ήθελαν και επιστρέφουν πίσω στις πατρίδες τους», δήλωσε από την Αμυγδαλέζα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Σύμφωνα με τον υπουργό επιθυμία της κυβέρνησης είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να επαναπατριστούν εθελοντικά να μεταφέρουν στις πατρίδες του το μήνυμα ότι δεν είναι τόσο εύκολο να πας στην Ευρώπη. Ο κύριος Τόσκας μιλώντας με πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο, παραδέχθηκε ότι οι δομές φιλοξενίας στη Λέσβο, αλλά και σε άλλα νησιά βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
Ο χώρος της Αμυγδαλέζας θα αξιοποιηθεί για την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών προσφύγων-μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Τόσκας επιθεώρησε τον χώρο, ο οποίος είναι έτοιμος να δεχτεί τους πρώτους φιλοξενούμενους.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται ουσιαστικά για ένα τμήμα του κέντρου που λειτουργούσε εκεί στο παρελθόν, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα, με παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετεί περίπου 300 άτομα, κάθε φορά.
Αρμόδιες πηγές διευκρίνισαν ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά πρόσθεσαν ότι η παραμονή των προσφύγων – μεταναστών δεν θα ξεπερνά τις 10 μέρες.
Ειδικότερα, όσοι από τους πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι’ αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης) και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήρια τους από τις πρεσβείες.
Ακολούθως θα αναχωρούν αεροπορικώς συνοδευόμενοι για τις χώρες καταγωγής τους.

Τελικά η Αμυγδαλέζα ήταν καλή ιδέα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ή όχι; Ας μας εξηγήσει κάποιος κυβερνητικός για να ξέρουμε ποιά είναι η άποψη της κυβέρνησης!