ΤΟ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΔΟΜΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΜΟΛΙΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΒΑΛΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…

Τον ανασχηματισμό για να αλλάξει το κλίμα που δεν είναι καθόλου καλό για την κυβέρνηση, φαίνεται πως έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να γυρίσει σελίδα η κυβέρνηση και με αλλαγές σε συγκεκριμένα πρόσωπα να αλλάξει την εικόνα που δεν είναι καθόλου καλή σήμερα στην κοινωνία. Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει αντιληφθεί ότι δεν προχωράει έτσι το πράγμα, φαίνεται πως έχει ενημερωθεί για τις άγριες ενδοκυβερνητικές κόντρες που ξεκινούν πολλές φορές από συνεργάτες του μέσα στο Μαξίμου και το κυριότερο φαίνεται πως έχει αντιληφθεί ότι μέ τόσα ανοιχτά μέτωπα και τόσους ανίκανους υπουργούς θα τελειώσει πολιτικά πολύ πριν και ο ίδιος το καταλάβει!

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο πρωθυπουργός εκτός από τα ΜΜΕ έχει απέναντί του δεκάδες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες καθώς και πρόσωπα που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να τον στηρίξουν αλλά προς το παρόν απέχουν γιατί έχουν καταλάβει τι θα συμβεί.

Παράλληλα, η Δικαιοσύνη έχει χωριστεί σε τρία στρατόπεδα με αποτέλεσμα οι εσωτερικές έριδες και κυρίως οι προβοκάτσιες σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων που στήνονται από εξωθεσμικά κέντρα αλλά και από παράκεντρα μέσα στη Δικαιοσύνη οδηγούν σε αναβολές μια σειρά από μεγάλες δίκες στις οποίες είχε επενδύσει η κυβέρνηση για να μπορέσει να πείσει την κοινωνία ότι παράλληλα με τα σκληρά οικονομικά μέτρα, υπάρχει διάθεση για να εξυγιανθεί ο δημόσιος βίος της χώρας με σκληρές δικαστικές αποφάσεις που θα κάνουν επιτέλους κάποιους να πληρώσουν πολύ ακριβά. Ούτε αυτό το πλάνο όμως έχει βγει στον πρωθυπουργό και σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει είναι πλέον αναγκασμένος να προχωρήσει ανασχηματισμό αλλάζοντας σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο και προχωρώντας σε πραγματικά ανοίγματα στην κοινωνία με την αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Μεγάλο πρόβλημα για τον πρωθυπουργό αποτελεί επίσης η προσπάθεια αφελληνισμού των Ελληνικών τραπεζών και ασυνεννοησία υπουργών να συζητήσουν και βρουν λύσεις με τους τραπεζίτες και ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο αποτελεί το μετανστευτικό που φαίνεται ότι θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε όλη την κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα λείπει στις ΗΠΑ κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανακοινωθεί κάτι μέσα στις ημέρες αυτές. Είναι πολύ πιθανό όμως από Δευτέρα να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό κάτι το οποίο έχουν «υποπτευθεί» πολλοί από τους υπουργούς και τους πλέον στενούς συνεργάτες στην κυβέρνηση και το Μαξίμου.

Καθοριστικό ρόλο στον ανασχηματισμό θα παίξει η διάσταση απόψεων που υπάρχει σε υψηλό επίπεδο μεταξύ του Ν. Παππά και του Γ. Δραγασάκη. Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισήμαιναν ότι «ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται, όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ» αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά.

Όλα αυτά βεβαίως πρέπει να τα δούμε στην πράξη. Με τόσα μέτωπα πάντως ανοιχτά, ο Α. Τσίπρας θα είναι σαν να αυτοκτονεί πολιτικά εάν τελικά δεν προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές με έναν δομικό ανασχηματισμό. Πολύ περισσότερο με το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση και τη χώρα γενικότερα. Ίδωμεν…