ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤτΕ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ATTICA BANK

Για πλήρη διαφάνεια και συνεργασία με τις εποπτικές αρχές δεσμεύτηκε η Attica Bank, κατά τη γενική συνέλευση στην οποία επικυρώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της, Θεόδωρος Πανταλάκης, διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα διοικείται από τα στελέχη της και όχι από τους συμβούλους, ενώ προανήγγειλε την υλοποίηση ενός προγράμματος ριζικής αναδιάρθρωσης, το οποίο θα περιλαμβάνει και τη μείωση των υπέρογκων μισθών.
Σαφές μήνυμα προς τους μετόχους της Attica Bank απηύθυνε και ο νέος πρόεδρος της κ.Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Όπως τόνισε ο νέος πρόεδρος της τραπέζης, «δεν μπορεί κανείς απολύτως να υπονομεύσει μια τράπεζα με δηλώσεις και με δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως η Attica Bank, που έχει ιστορικό ρόλο και μπορεί ταυτόχρονα να διαδραματίσει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο».
Ο κ.Ρουμελιώτης εξέφρασε τη λύπη του που τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένας τόσος μεγάλος θόρυβος σχετικά με την νέα διοίκηση της τράπεζας. «Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι. Ως τεχνοκράτης και επαγγελματίας έχω στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Attica Bank. Μην περιμένετε εκπτώσεις, συμβιβασμούς, ούτε δεχόμαστε επιρροές από κανέναν. Είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη για το καλό της χώρας και της τράπεζας».
Ο κ.Ρουμελιώτης επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας θα συνεργαστεί πλήρως με τις εποπτικές αρχές (SSM και Τράπεζα της Ελλάδος) προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα του σχετικού πορίσματος που έχουν εκπονήσει.