Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ATTICA BANK

Τελείως αντίθετη θέση με την επίσημη κυβερνητική εξέφρασε πριν από λίγο για την υπόθεση Καλογρίτσα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σχολιάζοντας πριν από λίγο την υπόθεση, επισήμανε ότι όσοι ανακήρυξαν ως καναλάρχη «έχουν ευθύνες. Και ποινικές και πολιτικές».

«Αυτός και αυτοί που τον ανακήρυξαν υπερθεματιστή έχουν ευθύνη;» ρωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του στο BHMA FM με τον ίδιο να απαντά: «Βεβαίως, αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές».

Παράλληλα δήλωσε ότι «ο κύριος αυτος, αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι θα πληρώσει τρία εκατομμύρια, που έχουν δοθεί ήδη και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι, τέτοιες διασφαλίσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση».

Όσον αφορά την δανειοδοτηση Καλογρίτσα με αφορμή τις αποκαλύψεις για το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM για την Τράπεζα Αττικής ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε «να μας καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, όλα τα στοιχεία. Τι έχει γίνει με την τράπεζα Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια. Το απαιτούμε, ναι, το απαιτώ εγώ και με δημόσια τοποθέτηση».