ΑΠΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΞΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΜΟΥΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Η παλαιότερη «μούμια» που έχει βρεθεί στην Ευρώπη γνώρισε φρικτό θάνατο, αποκαλύπτουν οι έρευνες των επιστημόνων που συνεχίζουν να μελετούν το μουμιοποιημένο σώμα ενός άνδρα που έζησε πριν από 5.300 χρόνια.
Ο άνδρας, ονόματι Οτζι, ανακαλύφθηκε στα σύνορα Αυστρίας-Ιταλίας το 1991, αλλά εξακολουθεί να κρύβει σημαντικά μυστικά, καθώς το σώμα του διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω πάγου.
Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι ο Ότζι έζησε στα τέλη της Νεολιθικής Εποχής ή στις αρχές της Εποχής του Χαλκού, σε μία περίοδο που η ανθρώπινη κοινωνία άλλαζε δραματικά χάρη στις τεχνικές εξόρυξης και ανάμειξης μετάλλων που αναπτύσσονταν.
Ο φρικτός θάνατος της παλαιότερης μούμιας της Ευρώπης
Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας χτυπήθηκε από βέλος στον ώμο του, ενώ είναι πιθανό να δέχθηκε και δεύτερο, μοιραίο, πλήγμα στο κεφάλι.
Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι λίγες ώρες πριν πεθάνει είχε καταναλώσει σημαντική ποσότητα φαγητού και, συγκεκριμένα, ψητό κατσικίσιο κρέας.
Αντίθετα από άλλες μούμιες, το σώμα του Ότζι έχει διατηρηθεί σε κατάσταση που επιτρέπει να εξαχθούν αξιόπιστα συμπεράσματα για τη διατροφή και την κατάσταση της υγείας του. Πέθανε δε σε ηλικία 46 ετών περίπου.