ΝΕΑ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ

Η αυριανή είναι μια πολύ κρίσιμη ημέρα για τη Μέρκελ. Και αυτό γιατί αύριο διεξάγονται νέες κρίσιμες εκλογές αύριο στο κρατίδιο του Βερολίνου. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην τοπική βουλή συγκέντρωσαν στις προηγούμενες εκλογές οι σοσιαλδημοκράτες (SPD), ακολουθούμενοι από τους χριστιανοδημοκράτες (CDU) της γερμανίδας καγκελαρίου. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν την δεύτερη θέση στο CDU με ποσοστό της τάξεως του 17%, πίσω από το SPD.

Ωστόσο πολύ κοντά δημοσκοπικά βρίσκεται και το κόμμα των Πρασίνων. Το ξενοφοβικό AfD αναμένεται να καταγράψει διψήφια επίδοση (δημοσκοπήσεις τοποθετούν το ποσοστό του στο 14%) και να εισέλθει για πρώτη φορά στην τοπική Βουλή. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Α. Μέρκελ θα υποστεί μια νέα ήττα αν το CDU δεν καταλάβει τη δεύτερη θέση στις τοπικές εκλογές.

Παράλληλα αναλυτές από την Teneo Intelligence τονίζουν ότι μια ακόμη ισχυρή εκλογική επίδοση του AfD, θα αυξήσει περαιτέρω την πίεση στη Μέρκελ για το προσφυγικό.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν δυο εβδομάδες το κόμμα της Μέρκελ υπέστη μια ταπεινωτική ήττα στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου (εκλογική περιφέρεια της καγκελαρίου) καθώς κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από το SPD και το AfD. Εάν υποδτεί πανωλεθρία και στο Βερολίνο τα πράγματα θα αρχίζουν να ζορίζουν πολύ για την Γερμανίδα καγκελάριο… Θα δείξουν τις εξελίξεις οι αυριανές κάλπες…