ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ – ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΗΝ ATTICA BANK – ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ… ΠΛΑΚΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ

Ο Θεόδωρος Πανταλάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα αναλάβει τα ηνία της Τράπεζας Αττικής μετά την εμπλοκή που υπήρξε για τη σύνθεση του νέου ΔΣ. Ο πρώην επικεφαλής της ΑΤΕ θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος ενώ τη θέση του Προέδρου θα λάβει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παρά το βέτο της ΤτΕ. Ωστόσο οι χαρακτήρες τους δεν είναι ιδιαίτερα… ομαλοί και στην αγορά εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου πότε θα… πλακωθούν!

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι το νέο ΔΣ της τράπεζας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Roumeliotis PantalakisΗ Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θεωρεί «κατάλληλους» για την ανάληψη θέσεων στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, τους Γ. Σαπουντζόγλου, Π. Ρουμελιώτη, τη μεταβατική πρόεδρο Αν. Πουσκούρη, καθώς και τον Κ. Μπουσδούκο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

Όπως ανέφεραν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, η απόρριψη κατέφθασε καθώς η Επιτροπή εφάρμοσε κατά γράμμα τα αυστηρά κριτήρια του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), αλλά και του νόμου 4346/2015 και ως εκ τούτου οι δύο βασικοί υποψήφιο – δηλαδή οι κ.κ. Σαπουντζόγλου και Ρουμελιώτης – δεν συγκέντρωναν τις απαιτήσεις του νόμου.

Για να δούμε τι θα δούμε απο εδώ και πέρα μέσα σε μια άκρως προβληματική τράπεζα…