ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Το τετ-α-τετ Τσίπρα-Στουρνάρα έχει κλειστεί να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, το πιθανότερο όμως είναι να γίνει αύριο Σάββατο. Εκ των πραγμάτων, στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Στουρνάρα θα συζητηθεί η εμπλοκή που δημιουργήθηκε αφού η Τράπεζα της Ελλάδος απέρριψε την προτεινόμενη από την κυβέρνηση νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

Ακολούθησε το μεσημέρι της Πέμπτης η έφοδος εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα στη Κηφισιά. Σε δήλωσή της, η κυρία Λίνα Νικολοπούλου απέδωσε την έρευνα σε πολιτικές σκοπιμότητες. «Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία» τόνισε σε ανακοίνωσή της για την έφοδο των Εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας της, η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά την ολοκλήρωση της εφόδου στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, έγινε και επισήμως γνωστό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν αποδέχθηκε την προτεινόμενη από την κυβέρνηση νέα διοίκηση στην Attica Bank. Ουσιαστικά η ΤτΕ απέρριψε τα πρόσωπα που είχαν επιλεγεί μονομερώς από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της Τράπεζας Αττικής (Γεράσιμος Σαπουτζόγλου) και του διευθύνοντος συμβούλου (Παναγιώτης Ρουμελιώτης). Επιπλέον η Τράπεζα της Ελλάδος πάγωσε τις χορηγήσεις από την Attca Bank μέχρι νεοτέρας.