ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΑΚΑ ΚΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ : ΕΑΝ ΜΕ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΩ… ΑΝΑΠΟΔΑ!!!

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΙΠΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο Γιώργος Κουρής κλήθηκε να καταθέσει για την δανειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού που ως μέτοχος, ο ίδιος και ο γιός του είπε κατείχαν μεν το 25% των μετοχών αλλά όπως είπε και οι δύο δεν ήταν εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της εταιρείας και τόνισε πως δεν έχουν υπογράψει ούτε ήξεραν για τα δάνεια που έπαιρνε ο τηλεοπτικός σταθμός. Εγώ είπε είμαι «ο μόνος εκδότης που το Κράτος τον έχει ληστέψει και τον έβαλαν φυλακή…» και «δεν έχω πάρει ποτέ μου κανένα μεγάλο δάνειο…» Υποστήριξε χωρίς να αναφέρει ονόματα ότι «δεν δόθηκε ποτέ κανένα δάνειο σε ΜΜΕ χωρίς να το ξέρει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο εκάστοτε υπουργός Τύπου από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα…»

Ειδικά για την τύχη του ΑΛΤΕΡ επέρριψε όλες τις ευθύνες για ατασθαλίες και θαλασσοδάνεια που πήραν οι συνέταιροι του Αθανασούλης, Βαλσαμίδης και Γιαννίκος που έχει στραφεί εναντίων τους σε όλες τις ελεγκτικές επιτροπές και στην Δικαιοσύνη. Αυτοί είπε ήταν που από το 2000 έκαναν κουμάντο. Μέχρι το 2000 που έκανα εγώ κουμάντο στο Κανάλι δεν υπήρχε κανένας δανεισμός και ήταν κερδοφόρος. Από το 2000 και μετά, τόνισε, έγιναν όλα… Παίρνανε δάνεια και μέσω άλλων εταιρειών και οφ σορ τα βάζανε στις τσέπες τους… Ο ίδιος με το γιό του και άλλες εταιρείες συμφερόντων τους εάν και κατείχε το 50% του ΑΛΤΕΡ που αντιστοιχούσε η αξία των μετοχών αυτών σε δισεκατομμύρια δραχμές , υποστήριξε πως δεν ήξερε το τι γινόταν στο Κανάλι γιατί οι συνεταίροι του δεν τους έδιναν κανένα λογαριασμό και τα έκαναν όλα μόνοι τους… Έτσι ενώ ο ίδιος έβαλε χρήματα 11 εκατ. ευρώ το 2011 στο ΑΛΤΕΡ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αλλά βρέθηκε να τα έχει χάσει όλα…

Περιέγραψε έναν «τρελό» πλειστηριασμό μεταξύ τραπεζιτών και επενδυτών που έγινε μέσα σε δύο ημέρες για να του αγοράσουν το Κ29 που έγινε μετά το ΑΛΤΕΡ. Το κόλπο είπε ήταν να το βάλουν στο Χρηματιστήριο και να βγάλουν εκατομμύρια… και περιέγραψε ως συμμέτοχο στην φούσκα του χρηματιστηρίου και τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Ήθελαν, είπε, το ΑΛΤΕΡ για να στήσουν το παιχνίδι που έγινε με το Χρηματιστήριο… Για την ταινιοθήκη του καναλιού είπε πως «ήταν αγορασμένη από πλανόδιους και από καροτσάκια…» που οι συνεταίροι του με τους τραπεζίτες την έβαλαν ενέχυρο για να πάρουν τα δάνεια… Εκτίμησε μάλιστα ότι τα κλεμμένα από τον ΑΛΤΕΡ είναι πάνω από 100 εκατ. ευρώ…

Οι εκδότες, είπε «μπορεί να μην είναι τα καλύτερα παιδιά, όμως οι πολιτικοί τους έβαλαν στο παιχνίδι…» και περιέγραψε τις μεθόδους με τις οποίες έδιναν από τα παλαιά χρόνια οι τράπεζες δάνεια στον Τύπο. Τα δάνεια είπε δινόντουσαν μόνο από ένα υποκατάστημα (το Β’ Αθηνων) της ΕΤΕ. Κατήγγειλε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον έριξε στην εκδοτική εταιρεία που είχαν δημιουργήσει για να εκδώσουν μια εφημερίδα και μετά ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης με το ΣΤΑΡ.
Οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν δύσπιστοι στο ότι ενώ κατείχε μια τόσο μεγάλης αξίας περιουσία που αντιστοιχούσε στις μετοχές του ΑΛΤΕΡ, μετείχε στο ΔΣ αυτός και ο γιός του, ο υιός του υπέγραφε και τους ισολογισμούς του Καναλιού, παρ’ όλα αυτά δεν ήξεραν τίποτα για τις δανειοδοτήσεις του Καναλιού, δεν πήρε ποτέ τους μέρισμα, αντίθετα έβαλαν και 11 εκατομμύρια το 2011, και παρ’ όλο που ήταν αυτός που υπέγραψε και κατέθεσε το αίτημα για την ένταξη του σταθμού στον πτωχευτικό κώδικα.

Εγώ είπε ο κ. Γιώργος Κουρής ποτέ δεν ασκούσα τα οικονομικά στα κανάλια που είχα. Στα ΑΛΤΕΡ κουμάντο έκανε ο Αθανασούλης και ο Γιαννίκος, στο ΣΤΑΡ ο Βαδινογιάννης…. Ακόμα και τώρα τα οικονομικά του ΚΟΝΤΡΑ τα έχει μια κοπέλα, η Κατερίνα, εγώ κάνω πολιτική…»

Ο κ. Γιώργος Κουρής, είπε πως σήμερα είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά « εάν τον γελάσει και ο Τσίπρας θα τον «κρεμάσω» και αυτόν ανάποδα…. Δεν τον έχω παντρευτεί… αλλά πιστεύω ότι σε ένα χρόνο ο Πρωθυπουργός θα τα καταφέρει για την χώρα…»