ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΡΟΥΠΑ Η ΕΛΑΣ

Εμπλοκή της Πόλας Ρούπα εξετάζει σοβαρά η αστυνομία πίσω από την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε την Τετάρτη σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα.

Στην τράπεζα εισέβαλαν δύο γυναίκες και έφυγαν με λεία περίπου 180.000 ευρώ, ενώ εικάζεται ότι υπήρχε άνδρας συνεργός που βοήθησε στη διαφυγή τους. Από την πρώτη ανάλυση του υλικού που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας, η αστυνομία πιστεύει ότι η μία από τις δύο μπορεί να είναι η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, η οποία έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Οι γυναίκες μπήκαν ένοπλες και μεταμφιεσμένες στην τράπεζα για να τη ληστέψουν, ενώ η μία κόλλησε το όπλο που κρατούσε στο κεφάλι του διευθυντή της τράπεζας. Αφού άρπαξαν τα χρήματα διέφυγαν με ένα λευκό Toyota Starlet, το οποίο βρέθηκε αρκετή ώρα αργότερα παρατημένο στην περιοχή της Θήβας.

Οι δράστες εξαφάνισαν όλα τα αποτυπώματα από το αυτοκίνητο, καθαρίζοντάς το με οξύ, κίνηση που ενοσχύει τις υποψίες πως πρόκειται για την Πόλα Ρούπα, η οποία είναι γνωστό πως ξέρει καλά την περιοχή της Θήβας.

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει μεταβεί στη Μαλεσίνα για να εξετάσει τα στοιχεία, καθώς είναι πιθανό οι δράστιδες να μην ανήκουν στο «κοινό ποινικό δίκαιο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα καταφέρνει να διαφεύγει έχοντας μαζί της τον μικρό γιο της.